Administratiekantoor Veenstra

van Nijmegen Schonegevelstraat 19

8471 BP Wolvega

0561 - 61 84 83

info@akvadministraties.nl

KVK

59661305 Leeuwarden

LAATSTE NIEUWS

Gecertificeerd mediator

Vanaf heden kunt u bij ons terecht voor uw mediation zaken. Ik ben gecertificeerd mediator bij de Raad van Mediators.

Lees meer...

Persoonlijke belastingsite in 2014

27/04/2011
Bron: ElsevierFiscaal

Alle Nederlanders kunnen in 2014 op een eigen internetpagina kijken hoe het staat met hun belastingzaken. Dat zei staatsecretaris van FinanciŽn Frans Weekers (VVD) dinsdag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer

Lees meer...

SOCIAL MEDIA

Conflicten waarbij wij u graag helpen:

Mediation bij zakelijk en financiŽle conflicten

Mediation kan uitstekend werken bij conflicten tussen twee bedrijven. Een conflict kan ontstaan door een bedrijfsovername of bedrijfsfusie, maar mediation kan ook nodig zijn bij een verstoorde klant-leverancier verhouding of concurrentie geschillen. Mediation is dan een goede manier om het geschil op te lossen. Het probleem wordt bespreekbaar gemaakt en in de toekomst voorkomen worden. Door te kiezen voor mediation kiest u er voor om samen met de mediator te zoeken naar een structurele oplossing die recht doet aan de belangen van u zelf en aan de belangen van de andere partij. Mediation is de manier om het gesprek tussen beide partijen oplossingsgericht en positief te laten verlopen.

Mediation bij een arbeidsconflict:

Indien u een conflict met een werknemer of werkgever heeft kunt u een mediator inschakelen. Bij een arbeidsconflict kunt u denken aan bijvoorbeeld de vaststelling van het salaris, de hoogte van een bonus of conflicten tussen baas en werknemer. Ook bij ontslag kunt u door middel van mediation onderhandelen over de voorwaarden van het ontslag zoals de hoogte van het bedrag van de ontslagvergoeding. Het is voor zowel de werknemer als werkgever van belang op goede voet te blijven praten. Zo kan bijvoorbeeld ziekteverzuim worden teruggedrongen. Mediation kan de oplossing zijn bij een arbeidsconflict.

Mediation bij een echtscheiding

Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis. Door mediation kunt u oplossingsgericht te werk gaan. U kunt afspraken maken over de kinderen, de echtelijke woning, alimentatie, pensioen enz. Het is van belang dat u samen blijft praten over de toekomst. Als u kinderen hebt, dan blijft u beide ouder en is het van belang goede afspraken te maken. Mediation kan u daarbij helpen. Er zal tijdens de mediationsessies gepraat worden over de ontstane situatie en de gevolgen daarvan voor u en uw gezin. Vervolgens zal besproken worden welke oplossingen kunnen worden gevonden die voor u beiden bevredigend zijn. Bij mediation krijgt u de handvaten aangereikt om zelf tot deze oplossingen te komen.

Wanneer u als ondernemer met een echtscheiding wordt geconfronteerd, dan zult u ongetwijfeld een hoop vragen hebben zoals ďHoe moet de waarde van mijn zaak worden verdeeld?Ē, ďMijn partner werkt ook mee in het bedrijf, hoe moet dat dan verder?Ē Het is dus van groot belang dat de scheiding op een goede en redelijke manier verloopt. Bij mediation heeft u zelf het resultaat in handen, onder begeleiding van een onafhankelijke en deskundige mediator. Het resultaat alsmede de procedure is sneller, goedkoper en tevens vaak bevredigender dan in het geval gebruik wordt gemaakt van twee advocaten die ieder namens ťťn van beide echtgenoten optreden of een rechterlijke procedure.

De Raad van Mediators:

Ik ben gecertificeerd mediator en aangesloten bij De Raad van Mediators www.deraadvanmediators.nl.

Joop Veenstra
Tel: 0561-618483

Contact: j.veenstra@deraadvanmediators.nl